Urbanizimi i fshatrave ka filluar prej kohësh dhe do të përfundojë vetëm me përfshirjen në këtë proçess të të gjithë territorit në Bashkinë Divjakë. Keto ditë ky proçess ka përfshirë kryesisht Njësinë Administrative Gradishtë ku është asfaltuar në Mërtish rruga në lagjen e Naçallarëve, Këmishtaj rruga e Furrit të bukës, Sopëz si dhe në Ferras Njësia Administrative Grabjan.

AlbaniaUSA